Over ons

Het MVO Platform Noord is het platform voor bedrijven die actief bezig zijn met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en waar kennis en ervaring bij elkaar gebracht wordt.

Het is mogelijk om op een laagdrempelige manier een gratis MVO-certificaat aan te vragen waarbij onze partners u kunnen helpen bij de aanvraag.

Na de toekenning wordt u bedrijf vermeld in de MVO-Gids. Wilt u naast het aanvragen van het MVO-certificaat ook werken aan de zichtbaarheid van uw bedrijf, uw netwerk vergroten en aansluiten bij interessante activiteiten en events dan kunt u lid worden van ons netwerk. Wij hopen dat dit platform kan bijdragen aan de verdere ontwikkeling van een circulaire en inclusieve economie en samenleving in Noord Nederland.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en werken – wat bedoelen we daarmee?
Bij MVO gaan we uit van het toenemende bewustzijn dat ondernemen niet alleen om winst maken gaat, maar dat het ook gaat om de impact die je bedrijf op de maatschappij en de omringende wereld heeft. Die moet niet negatief zijn (door vervuiling, afvalproblemen of grote CO2 uitstoot), maar positief worden door te verduurzamen en uiteindelijk ook circulair te gaan werken. We zitten met elkaar in een transitie die uiteindelijk moet leiden tot een circulaire economie en samenleving.

People-Planet-Profit
Bij MVO gaat het om zowel sociaal als duurzaam ondernemen met impact: winst/effect voor het eigen bedrijf, maar ook voor de samenleving.

Think global – act local!
MVO gaat over het hele brede spectrum van alles wat we op aarde als mensen moeten doen om onze planeet ook in de toekomst voor iedereen leefbaar te houden. Maar we koppelen dat direct aan de mogelijkheden van het eigen handelen: kijk wat je in de praktijk vanuit je eigen werkzaamheden (als bedrijf of organisatie) hieraan kunt bijdragen.

Circulair
MVO betekent ook samen toegroeien naar een circulaire (regionale) economie. Het gaat om circulair denken en doen en dat begint al thuis en in het onderwijs. Bedrijven werken aan het circulair maken van hun processen en ketens. Opdat er uiteindelijk geen grondstoffen meer verloren gaan en alles weer in de kringloop een plaats krijgt. Afval bestaat dan niet meer en de CO2-uitstoot is dan sterk gereduceerd.

Inclusief
Met MVO nemen werkgevers hun verantwoordelijkheid in de samenleving door het samen zorgen voor betekenisvolle arbeid, zinvolle dagbesteding en goede ontwikkelingsmogelijkheden voor iedereen. Arbeid wordt zo aangepast en begeleid dat ook mensen met beperkingen en/of een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag kunnen.

Regionaal
MVO betekent ook samenwerken en kennis delen in je eigen regio. Gebruik maken van kennis en van producten/diensten uit de directe omgeving. Hiermee kunnen we mobiliteit en transportbewegingen terugdringen en innovaties doorvoeren, zodat we onze bedrijven in de regio toekomstproef maken.