Prijsvraag Groeningen

Tijdens het Let’s Gro-festival op 31 oktober is de prijsvraag Groeningen van start gegaan met een Hackathon Groeningen in de Biotoop in Haren. Samen met studenten, ondernemers en maatschappelijke organisaties is er gekeken naar nieuwe, groene businesskansen voor het nieuwe natuurgebied Groeningen. De prijsvraag loopt tot 30 maart 2020. Zie regiogroningenassen.nl

De prijsvraag Groeningen is in het leven geroepen om verschillende doelen te bereiken. Het hoofddoel van Groeningen is dat het de eerste klimaatpositieve regio van Nederland wordt, waarin ecologie en economie hand in hand gaan. Dat gebeurt niet vanzelf. Door middel van de prijsvraag worden ondernemers uitgedaagd om een businessmodel te ontwikkelen waar de natuurwaarden worden gekoppeld aan duurzame business.