Beursvloer Assen gaat gewoon door!

Corona of niet er wordt op 17 november gewoon gematcht in Assen. De werkgroep van de jaarlijkse Beursvloer heeft een mooie manier gevonden om bedrijven en maatschappelijke organisaties met elkaar in contact te brengen om zo maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Of het nu gaat om bureaustoelen die bij een organisatie een tweede leven krijgen of een bedrijf dat helpende handjes biedt bij een hulpvraag het maken van matches staat centraal en zorgt voor directe impact in Assen. Het is bovendien een prachtige gelegenheid om te netwerken in deze tijd waarin de commerciële contacten vrijwel stil zijn komen te vallen.

De Asser Uitdaging, onderdeel van AssenvoorAssen, Ondernemend Assen en gemeente Assen hadden al een draaiboek klaarliggen voor de editie van 2020, maar hebben voor de zomer al besloten het over een andere boeg te gooien. ‘Live was voor ons al gauw geen optie’, aldus Myrthe Strijker van de Asser Uitdaging. ‘We zijn gaan brainstormen en kwamen tot een mooi interactief programma, dat we volledig online gaan aanbieden. Anders dan de voorgaande jaren gaat het zeker goed uitpakken want het heeft bij de organisatie al gezorgd voor creativiteit en nieuwe energie’. Zo hoeft in principe maar één persoon van een bedrijf of organisatie online aan te sluiten om de belangen te behartigen. Daarnaast is er van te voren te zien wie er deelnemen en wat er gevraagd of aangeboden wordt. Op deze manier kunnen deelnemers van te voren afspraken inplannen en makkelijker nieuwe contacten leggen die anders niet snel zouden ontstaan.

Programma
Het programma wordt op 17 november live uitgezonden vanuit de Nieuwe Kolk. De deelnemers kunnen vanaf het werk of thuis inloggen en meteen meedoen. Er is een plenair programma waarbij mooie voorbeelden worden gegeven en deelnemers horen wat precies de bedoeling is. Er wordt gespeeddatet waarbij mensen diverse malen en met diverse personen één-op-één contact hebben met als doel het sluiten van mooie matches, die qua maatschappelijk waarde door een notaris worden beoordeeld. Het programma wordt geleid door dagvoorzitter Toine Straatman en hij wordt daarbij ondersteund door beursmeester Hans de Willigen, die het ingediende vraag en aanbod onder de aandacht zal brengen. Onder andere wethouder Pauwels en de voorzitters van AssenvoorAssen en Ondernemend Assen leveren een bijdrage aan het programma.

De leukste ondernemers zijn aanwezig bij de Beursvloer

Tijdens de jaarlijkse Beursvloer laten de leukste Asser Ondernemers zich zien.

Met gesloten beurs worden er samenwerkingen tot stand gebracht tussen bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties waar beide partijen iets aan hebben. Stichtingen en verenigingen hebben vaak mooie ideeën, maar de uitvoering kan door geld, tijd of gemis aan goede apparatuur/kennis nog wel eens achterblijven. De bedrijven die aansluiten willen hun kennis, materialen of medewerkers delen waarbij uitgegaan wordt van een win-win situatie.

Maatschappelijke organisaties zoals stichtingen, verenigingen maar ook zorgorganisaties en onderwijs worden vooruit geholpen en bedrijven tonen hun betrokkenheid en zo worden er nieuwe  verbindingen gelegd tussen het bedrijfsleven en de Asser samenleving. Wij dagen iedereen uit om mee te doen! Meer informatie en aanmelden kan op:  www.asseruitdaging.nl/beursvloer.