Koploperproject duurzaam ondernemen van start

Wil jij aan de slag met duurzaamheid en toekomstbestendig ondernemen in jouw bedrijf? En wil je dat samen met andere bedrijven doen in een concreet programma met advies en begeleiding? Dan is het Koploperproject misschien wel wat voor jou!

Het Koploperproject start binnenkort in diverse gemeenten, namelijk Emmen-CoevordenHoogeveen-De Wolden en Midden-Drenthe en is speciaal voor bedrijven en andere organisaties met mimimaal 10 medewerkers die op een praktische en inspirerende manier met duurzaam ondernemen aan de slag willen.

Duurzaam ondernemen

Steeds meer ondernemers willen namelijk zelf een bijdrage leveren aan verduurzaming. Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is niet alleen een voorwaarde voor het bestaansrecht van bedrijven, maar gaat ook over tijdig voorsorteren op de transitie naar de nieuwe economie: klimaatneutraal, circulair en inclusief.

Duurzaam ondernemen is dus vooral toekomstbestendig ondernemen. Ook de coronacrisis laat zien dat een duurzame koers meer dan nodig is. Die transitie gaat echter niet vanzelf en werkt het beste als ondernemers elkaar enthousiast kunnen maken.

Koploperproject

De Koploperprojecten zijn in 2010 gestart door Jaap de Vries (DZyzzion) en worden uitgevoerd samen met regionale adviseurs. Sindsdien hebben al meer dan 400 deelnemers meegedaan. Door deelname aan het project krijgen ze de kennis, tools en een netwerk om (nog) duurzamer te gaan ondernemen.

Kosten

De deelnamekosten bedragen €3.000 excl. btw *. Bedrijven kunnen (onder voorwaarden) gebruik maken van een voucher ter waarde van €2.000 van het programma ‘Ik Ben Drents Ondernemer’ (IBDO) en de provincie Drenthe. Daarmee is deelname nu extra voordelig.

* excl. een startlicentie voor de Milieubarometer (€133,-)

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan ook onderstaand filmpje over het Koploperproject. Met vragen kun je contact opnemen met Johannes Postema via johannes@ikbendrentsondernemer.nl of 06-12565553.